4,7 | Reviews ›

Dag 4: Colombiaanse koffie

Vandaag reist u van Garzón, via Altamira, naar San Augustin.

Dompel uzelf onder in de wereld van de koffie op een 1.800 meter lange koffie haciënda. De koffie wordt meestal het hele jaar door geoogst, hoewel de belangrijkste oogsttijd in mei, juni en oktober valt. De meeste Colombiaanse plantages produceren de Arabica-bonen. Nadat het fruit is geoogst, wordt het vlees ontdaan en wordt de boon schoongemaakt en gedroogd in de zon. De bonen worden vervolgens vrijwel direct geëxporteerd en klaargemaakt voor verkoop.

Via het dorp Altamira, bereikt u San Augustin. Bij uw tussenstop in Altamira, kunt u een lokale specialiteit proberen: Achiras de Huila, een heerlijke snack gemaakt van cassave en kaas. Altamira staat bekend om de productie van de beroemde versnapering. 

Eenmaal aangekomen in San Augustin, verkent u het archeologische park, dat in 1995 door de UNESCO werd uitgeroepen tot werelderfgoed. U bezoekt zijn belangrijke opgravingen en het beeldhouw bos, met een verscheidenheid aan sculpturen. 

Al zin om uw koffers te pakken?

Onze ervaren specialisten maken een reis als deze graag voor u op maat, afhankelijk van uw wensen en interesses.