4,7 | Reviews ›

Dag 2: Eens stad van oude tradities

Na het ontbijt begint uw citytour. Met ongeveer 1 miljoen inwoners en een verscheidenheid aan kunstworkshops, universiteiten, culturele monumenten en het behoud van de oude tradities, is Yogjakarta de culturele hoofdstad van het Indonesische eiland Java. 

U bezoekt o.a. de Kraton, het Koninklijk Paleis en de ruïnes van het waterburcht Taman Sari. Deze ruïnes werden gebouwd tussen 1757 en 1765 en dienden als een toevluchtsoord voor de sultan en zijn familie. 

Daarna bezoekt u de oude stad met zijn traditionele markt, batik fabriek en een zilversmid. Yogjakarta staat bekend om zijn fijne zilver- en batikwerk in heel Azië.

Na de lunch vertrekt u naar de Prambanan, een enorm complex van tempels voltooid in 856 en opgedragen aan de goden Shiva, Brahma en Vishnu.

De avond kunt u zelf indelen. U heeft de mogelijkheid om een Ramayana-dansvoorstelling bij te wonen. Centraal in dit schouwspel staan een demon en liefdesverhaal, dat vooral indruk maakt door de dreigend uitziendende maskers en imposante kostuums. 

Al zin om uw koffers te pakken?

Onze ervaren specialisten maken een reis als deze graag voor u op maat, afhankelijk van uw wensen en interesses.